Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Turkiyede Denkligi olan Universiteler Hangileridir?

YÖK Turkiyede denkligi olan universiteler listesinden seçim yapılarak yurtdışı eğitim seçeneklerinde mezuniyetten sonrasını garanti altına alabilirsiniz.

Turkiyede Denkligi olan Universiteler Hangileridir?
16.09.2022
A+
A-

YÖK denkliği dünya sıralamasında ilk 1000 içindeki üniversitelere doğrudan verilmektedir. Bunun yanı sıra seçilen üniversitenin YÖK üniversite tanınırlığı açısından olup olmadığını öğrenebilmek için YÖK’e dilekçe ile başvuru gerçekleştirilebilir.

Veya başvuru da bulunmak istenilen okula doğrudan ulaşılarak denklik ile ilgili bilgi alınabilmektedir. Yurtdışı yükseköğrenim kurumları genel de lise not ortalamasına bağlı olarak öğrenci tercihleri yapmaktadır. Bu durumda ülkemizde birçok öğrencinin her sene yurtdışı üniversite seçimlerinde bulunmasına olanak tanımaktadır.

YÖK Denkliği Bulunan Üniversiteler


Turkiyede denkligi olan universiteler olarak YÖK ve M.E.B tarafından resmi olan burslu öğrencilere yönelik açıklanan üniversiteler bulunmaktadır. Bunlar öğrencilerin tercihler yaparken esas alacakları listedir. Tavsiye edilen üniversitelerin olduğu listenin ilk basamağında ABD üniversiteleri bulunmaktadır. Fransa, Hollanda, Almanya, İngiltere, Belçika, Avustralya, Çin, İspanya, Danimarka, İsveç, İsviçre gibi birçok ülkenin de bulunduğu YÖK denkliği üniversiteler listesi seçime yakın öğrenciler çok destek olmaktadır.

Yurtdışında olan üniversiteler öğrenciler için kariyer açısından çok yüksek donanım sağlar. Dil eğitimine yönelik dilin yaşanarak öğrenilmesini sunmaktadırlar. Bu durum da yurtdışı üniversite eğitimi tercihlerinin nedenlerindendir.

YÖK Denkliği Olan Yabancı Üniversiteler


YÖK Turkiyede denkligi olan universiteler arasındaki tüm üniversiteler YÖK tanınırlığı kriterlerine oldukça uygundur. Bu şekilde YÖK bu üniversitelerden mezunların diplomalarına denklik sağlamaktadır. Ülkemizde özel ve resmi kurumlarda iş bulabilme olanakları artmaktadır. Genel açıdan YÖK üniversite denkliği için listelerde olmayan üniversitelerden mezun olanlar denklik sınavlarına girmektedirler. Yeterli puanı alanların diplomasına denklik verilmektedir.

Hukuk Fakültesi gibi bazı bölümlerde farklı dersler vardır. Bu açıdan da YÖK atadığı üniversitelerde bu fark derslerin alınması için öğrenciler yönlendirilmektedir. YÖK denkliği almayı isteyenler fark derslerini vermektedir. Sınava girilerek yeterli puan alındığı zaman diplomalar için denklik hakkından yararlanabilirler. Öğrenciler yurtdışında okuyabilmek için üniversite seçimi yaparken denklik alınabilecek okullardan seçimlerini yapmaları çok önemlidir. Euro Star Yurtdışı Eğitim sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Firma Bilgileri: Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim-Beyoğlu /İstanbul Tel: 0 (212) 244 66 00

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.