Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İş dünyasını buluşturan dev açılış

İş dünyasını buluşturan dev açılış
Ucuz Web Tasarım
16.05.2022
A+
A-

Dünya İş Platformu Derneği’nin İstanbul Maltepe’deki Genel Merkez açılışına yoğun katılım gösterildi. Açılışa çok sayıda siyasetçi,iş insanı,stk temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Daha güçlü bağımsız,zengin ve uluslararası iş ortaklarının buluştuğu Dünya İş Platformu Derneği Maltepe’deki Genel Merkezini naçılışı gerçekleştirdi. Dernek Genel Merkez açılışına ,Dünya İş Platformu Derneği Kurucu Başkanı ve İş insanı Zehra Karakaş ,Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep ,Çekiç Medya Grup Başkanı Levent Çekiç,Maltepe kaymakamı Bahri Tiryaki,Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Habibe Çiftçioğlu,Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci,Trakya Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Uluslararası İktisat Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr Ayhan Aytaç,Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Zakir Uzun,İstanbul Faktoring Murat Kapan,Bürodesing Adem Öztürk ile çok sayıda siyasetçi,iş insanı ve vatandaş katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan İş İnsanı ve Kurucu Başkan Zehra Karakaş,artık daha güçlü ve dinamik bir yapıyla hareket ettiklerini ve bu çatı altında güzel işlere imza atatacaklarını söyledi. Dünya İş Platformu Derneği olarak projeler ve istihdama yönelik çalışacaklarını belirten Zehra Karakaş şöyle konuştu. ” Bizler Dünya İş Derneği olarak yolumuza hiç durmadan aralıksız çalışarak devam ediyoruz. Genel Merkezimiz tüm iş dünyamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Açılışta ayrıca bir konuşma yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında, ”Dünya döndükçe, iş devam eder diyen, ülke genelinde şubeleşmeye çalışan Dünya İş Derneğimizin başkan ve yönetimini tebrik ediyor, derneğin hizmet binasının hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Temurci konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Küresel pandemi sonrası güç birliği oluşturmak için yola çıkan dünya iş Platformu derneğimizin, ortaya koyacağı vizyon ve yapacağı çalışmalarla iş dünyamızda önemli STK’lar içerisinde yer alacağına inanıyorum.

Dünya ve Türkiye ekonomisi yeni bir evreye girerken, küresel ölçekte rekabet edecek işletmelere olan ihtiyacımız açıktır. Pandemi iş yapma biçimlerimizi değiştirdi. Yeni iş trendleri ortaya çıktı. Tüm bu değişimlere adaptasyon sağlayabilecek Türkiye’nin işletmeleri, Kobileri bu ülkenin en önemli gücü olacaktır.

Ekonomimizin, sanayimizin sorunlarını, argeyi, inovasyonu, endüstri 4.0’i’ sanayide beşeri sermayemizin geliştirilmesini, eğitimini hep birlikte konuşmak zorundayız. Korkmadan ülkemiz için milletimiz için, sanayimiz için, işimiz için konuşabilmeyi başarabilmeliyiz. Bizler Kobinin sanayicilerin, iş dünyasının sesini duyulması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.”dedi
Sivil Toplum ve Demokrasi vurgusu da yapan Temurci:
“Şunu asla unutmayalım: konuştukça demokrasimizi hep birlikte daha güçlü kılacağız. Güçlü bir demokrasi ve güçlü bir hukuk devleti olmadan, güçlü bir ekonomi olmaz, olamaz. Küresel ekonomiden aldığımız payın 1980’lere dönmesi bir tesadüf değil. Az demokrasi ve az adaletinin sonuçlarını çok ağır yaşıyoruz, bu tablo ülkemize yakışmıyor. Bu nedenle demokratik iklime katkı yapan, konuşan tüm STK’larımızın aynı zamanda ülkemizin kalkınması ve refahına katkı yaptığını asla unutmaması gerekir.

Şüpheniz olmasın. Bu deli gömleğini hep birlikte üzerimizden çıkartıp atacağız.
Böyle bir dönemde küresel bir vizyon ortaya koyarak yola çıkan, sesini yükselten dünya iş derneğimizi tekrar tebrik ediyorum.”dedi.

Açılış sonrası dernek yönetimi ve katılımcılarla bir ekonomi ve gelecek sohbeti gerçekleştiren Temurci, “5-6 yıl önce enflasyonla mücadelede ve ekonomik performansta örnek gösterilen bir ülke olan Türkiye neden iflasın eşliğine getirildi sorusunu sorarak mevcut CB sisteminin, ben yaptım oldu mantığının ülkeyi perişan ettiğinin altını çizdi.

Tarımda, sanayide ve makro ekonomide yaşanan verileri paylaşan Temurci, “bilimle kavga eden bu cahil yönetime son verirsek, ehliyet ve liyakatı kamu yönetiminde yeniden inşa edebilirsek, yolsuzlukların üstesinden gelir, kamu kaynaklarını israf etmezsek ve en önemlisi kurumlarımızı tekrar ayağa kaldırarak bağımsız ve tarafsız bir yargı düzeni kurabilirsek, 1 yıl içerisinde bu ülkede herkesin yüzü gülebilir. Biz tüm bu değişimin adresi olarak tek akla indirgenmiş, biat üzerine inşa edilmiş adı CB sistemi olan bu sistemsizliği, kural tanımaz yönetim modelini ortadan kaldırmakla işe başlamak istiyoruz. Yeniden parlementer demokrasiye ve hukuk devletine dönmek ve milletimizin refahını arttırmak için yola çıktık” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Habibe Çiftçioğlu’da ekonomi ve istihdam vurgusu yaparak şunları söyledi. ” Güzel işlere imza atacağına inandığım bu oluşumun öncelikle ülke ekonomisine hayırlı uğurlu olsun. Kurucu Başkan Zehra Karakaş ve yönetimini kutluyorum” dedi.

Dernek binası açılışında bir konuşma yapan Dünya Gençlik Konseyi Genel Başkanı Hüseyin Celep,derneğin kurucu Başkanı Zehra Karakaş’a gençlik adına teşekkür ettiğini ortak projelerde her zaman destek vereceğinin altını çizdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.