Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Orhan Umut’tan yeni sergiye sürpriz tarz

Orhan Umut’tan yeni sergiye sürpriz tarz
Ucuz Web Tasarım
26.01.2024
A+
A-

Türk resim sanatının en önemli temsilcilerinden Orhan Umut, yeni kişisel sergisine hazırlanıyor. Figüristik tarzıyla sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan Umut, aylardır yeni koleksiyonu için çalışıyor. Umut, “Hemhal” başlıklı sergisini 15 Nisan’da sanatseverlerle buluşturacak. Çevresinde olup bitenleri yaşanmışlıklarıyla birleştirerek oluşturduğu yeni koleksiyonunda klasik haline gelmiş Orhan Umut çizgileri ve renkleriyle birlikte yeni bir seri oluşturan sanatçı, resim sanatına gönül verenlerin ve koleksiyonerlerin bu sergisinden çok mutlu ayrılacaklarından oldukça emin.

Sürekli gözlem yaparak hayatın bütün anlarını biriktirmeye çalıştığını söyleyen Orhan Umut, “Bu gözlemlerim sonucunda küfemin çok fazla dolduğunu düşünüyorum. İnsanların diyalogları, psikolojileri, halet-i ruhiyeleri, hareket alanları, konforlarını çok fazla gözlemliyorum. Tabii ki, küfe dolunca artık taşmaya başlıyor, ayrıca taşımaya da mecaliniz kalmıyor. Hemhal sergisi, işte bu bilinç akışının bir dışavurumu olacak” diyor.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’ni birincilikle bitiren Orhan Umut, figüratif yaklaşımlarla resim çalışmalar yapıyor ve renkleri ustaca kullanmasıyla tanınıyor. Koleksiyon değeri oldukça yüksek olan Orhan Umut’un eserleri, sanatseverlerin yoğun ilgiyle izlediği müzayedelerde satışa sunuluyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.