Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sadegül Sayın’dan yeni albüm müjdesi geldi

Sadegül Sayın’dan yeni albüm müjdesi geldi
Ucuz Web Tasarım
31.01.2023
A+
A-

Müzik Camiasının başarılı isimlerinden ve Türk sanat müziğinin duayen ismi Suat Sayın’nın manevi kızı olarak tanınan Sadegül…

Müzik Camiasının başarılı isimlerinden ve Türk sanat müziğinin duayen ismi Suat Sayın’nın manevi kızı olarak tanınan Sadegül Sayın, 2014 yılından sonra müzik camiasındaki çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. 9 yıl aradan sonra yeniden çıkış yapacağını belirten Sadegül Sayın, sevenlerine yeni albümünün çok yakında dijital platformlarda yayında olacağının müjdesini verdi. Sadegül Sayın’ın çıkaracağı yeni albümüyle ilgili detayları da belli oldu.

4. Albümü 4 şarkılık bir maxi single’dan oluşuyor. Albümdeki 4 şarkıların aranjesi Gürdal Karagöz imzası taşıyor. Albümün Slow tarzında olan ilk çıkış parçası “Gönül Çelen” in söz müzik ve düzenlemesini de yine Gürdal Karagöz üstlendi. Şarkının klip yönetmenliğini, daha önce ilk albümünün fotoğraflarını çektirmek için birlikte çalıştığı Ali Eşitmez imzası taşıyor. Film tadında bir klibin bizleri beklediğinin haberini veren Sadegül Sayın, alışılmadık bir proje ortaya çıkartmayı hedefliyor. Albümün 2. parçası “Gittiğinde Anladım” isimli şarkının sözlerini Aşkın Tuna kaleme alırken, bestesini Hüsnü Üstün üstlendi. Albümün bir diğer şarkısı “Roman Kızı” Roman türünde bir eser olmakla birlikte şarkının söz ve müziğini ise Sadegül Sayın ve Gürdal Karagöz’e ait. Şarkının aranjesi ise yine Gürdal Karagöz imzası taşıyor.

SADEGÜL SAYIN’NIN MÜZİK YOLCULUĞU

Sadegül Sayın’ın hayranı olduğu usta sanatçı Suat Sayın’la yolları kesişen Sadegül Sayın’ın müzik hayatı başlamış oldu. Şan dersleri almaya başladıktan sonra, Suat Sayın’ın desteğiyle birlikte ilk albümünü yayınlamak için çalışmalara başladı. Türk sanat müziğinin duayen ismi Suat Sayın ve eşi Aysel Sayın’ın desteğiyle birlikte aldığı şan derslerinin sonrasında, yine usta müzisyen Hüsnü Üstün’den şan dersleri almaya devam etti. Sadegül Sayın, Aysel Sayın ve Suat Sayın’ın birlikte kurdukları ASS müzik yapım şirketiyle birlikte başarılı projelere imza attılar. Birlikte oluşturdukları ilk Albümü kendi kurdukları yapım şirketinden yayınladılar. 12 parçadan oluşan ilk albümü “Son Dileğim”, Suat Sayın ve Sadegül Sayın düet albümü olarak 2007 yılında ASS müzik etiketiyle piyasada çıkış yaptı. Albüm yayınlanmadan önce Suat Sayın hayatını kaybetti. İlk albümdeki “İstemem hiç sevme beni” “Dilek” ve “Seninle bir gece yaşasam yeter” isimli şarkılara klip çekildi. Ardından televizyon kanallarında ve radyoda yayına girmesiyle birlikte bu albüm yoğun bir ilgi gördü. Kral Tv gibi önemli ödüllerde aday gösterilirken, radyolarda listelere girmeyi başardı. 2. Albümü “Rüya” ile müzik çalışmalarına devam etti. 2009 yılında Sony Maximum müzik etiketiyle yayımlanan bu albümde 7 şarkıdan oluşuyor. Albümde bulunan şarkılar arasından, Gürdal Karagöz aranjörlüğündeki “Geceleri Çıkalım Caddelere” isimli şarkıya klip çekti. Bu şarkıda yoğun ilgi gördü ve Sadegül Sayın başarılarına bir yenisini daha ekledi. 3. Albümünde artık söz ve müzik yapmaya başlayarak, bu eserlerini albümde yer vermeye karar verdi. 2014 yılında Elenor müzik etiketiyle yayımlanan “Sarı Çiçek” isimli albümde Ceyhun Çelik aranjörlüğünde 13 şarkıdan oluşuyor. Bu albümde 2 şarkıya klip çekildi. Söz ve müziğini Sadegül Sayın’ın kendisi yazdığı “Yüreğimden vurdun” isimli eseriyle albümdeki ilk klip çıktı. Albümün içerisinden çekilen bir diğer klip ise “Sevmez Olaydım” isimli şarkısı oldu. 2014 yılından sonra yeniden müzik piyasasında çıkış yapmaya hazırlanan Sadegül Sayın, Albüm çalışmalarını tamamlandı. Yeni Albümünü çok yakında tüm platformlarda yayına girecek.

SADEGÜL SAYIN HAYATI

1972 yılında Sivas’ta doğdu. Müziğe olan ilgisi çocukluk yaşlarında başladı. Lise döneminde Üsküdar musiki sınavlarını katıldı ve ardından sınavı kazanarak müzik yolculuğuna adımını attı. Sadegül Sayın’ın hayranı olduğu usta sanatçı Suat Sayın’la yolları kesişmesi müzik piyasasında çıkış yapmasına neden oldu. Zaman geçtikçe Suat Sayın, Sadegül Sayın’ı manevi kızı olarak benimsedi. Suat Sayın, Sadegül Sayın’a “Sen benim manevi kızımsın. Sadegül Sayın’sın artık. Sanat camiasında benim soyadımı taşıyacaksın” diyerek ilan etmesinden sonra, Sadegül Sayın’ın hayatında yeni bir döneme yol açtı. Suat Sayın’ın vefatından sonra onun anılarını yaşatmaya devam ederek, verdiği nasihatleri aklından hiç çıkarmıyor. Şimdi ise, Merhum sanatçı Suat Sayın’a ve kendisine verdiği sözü yerine getirmek için, yeni çıkaracağı albümüyle birlikte müzik yolculuğuna kaldığı yerden devam ediyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.