Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yunanistan’ın ünlü tenoru Mario Frangoulis’in 21’inci albümü çıktı.

Yunanistan’ın ünlü tenoru Mario Frangoulis’in 21’inci albümü çıktı.
Ucuz Web Tasarım
13.06.2021
A+
A-

Türkiyede bugüne dek büyük ilgi gören, kapalı gişe konserler veren Yunanistan’ın ünlü tenoru Mario Frangoulisin 21inci albümü çıktı. Blue Skies, An American Songbook Türk dinleyicisinin de çok sevdiği efsane Amerikan klasiklerinden oluşuyor…

Mario Frangoulis Türk dinleyicisinin yabancı olmadığı, komşumuz Yunanistan’dan çıkan, farklı türlere hâkim uluslararası bir klasik tenor. Sanatçının geçtiğimiz yıllarda ülkemizde verdiği konserlerin biletleri kısa sürede tükenmişti. Uluslararası üne sahip Mario Frangoulis sadece sahnede seyircisinin nefesini kesen bir müzisyen değil aynı zamanda farklı müzik türlerine hâkim bir tenor, aktör, besteci ve müzik prodüktörü. Dünyanın en önemli sahnelerinde sergilenen müzikallerde, opera eserlerinde ve klasik tiyatro gösterilerinde yer almış olan Frangoulis 21inci albümü Blue Skies, An American Songbooku Türk dinleyiciler ile buluşturuyor.

Kayıtları dünyaca ünlü Atina Akropolisinin altında canlı olarak yapılan albüm, Amerikan müzikal tarihinin unutulmaz şarkılarını içeriyor. Frangoulisin dillere destan bir performansla seslendirdiği bu klasiklere Lucas Karytinosun yönettiği, uluslararası müzisyenlerden oluşan Big Band Orchestra eşlik ediyor. Albümün konuk sanatçısı ise Chicagolu caz sanatçısı Tammy McCann.
 Blue Skies, An American Songbook adlı albümde dillere marş olmuş Blue Skies, Ive Got You Under My Skin, Sway, Strangers In The Night, My Funny Valentine, Dream a Little of Dream of Me, If You Go Away ve Oscar’lı Yunan besteci Manos Hadjidakis imzalı, ilk kez Nat King Cole tarafından seslendirilen In The Cool of the Day gibi klasiklerin de aralarında bulunduğu 21 şarkı yer alıyor. Hepsinde de Mario Frangoulis’in dinleyicide çok farklı duygular uyandıran sesinin yarattığı dramatik etkiyi iliklerinize kadar hissedeceksiniz.
 Frangoulis bu albüm için şöyle diyor: “Müzikte ve tiyatroda, esnek olmalıyım, çevremde olup bitenlere uyum sağlamalıyım. Müzik ve oyunculuktaki becerilerimi yeni ve benzersiz bir şekilde birleştirerek deneyler yapmalıyım. Bu benim kişisel tarz anlayışıma da yansıyan bir durum. Hayat, bizi biz yapan bir deneyimler mozaiğidir. Herhangi bir şeyi yapmanın tek bir doğru’ yolu yok… Yaptığım her şeyin gerçeğimle, hislerimle ve kimliğimle bir ilgisi var.”
 MARIO FRANGOULIS KİMDİR?
 
Afrika’da doğup Yunanistan’da büyüyen Mario Frangoulis Londra’daki Guildhall School of Music and Drama’da öğrenciyken keşfedildi. Londra’nın ünlü West End müzikallerinde önemli roller ile sahneye çıktı. Müzik kariyeri boyunca yaptığı 21 albüm dünya çapında 6 milyondan fazla sattı. 5 farklı dilde şarkı söyleyebilen Mario Frangoulis klasik ve çağdaş müziği birleştirerek operadan pop’a, rock’tan folk’a uzanan yelpazede seslendirdiği şarkılarla kendisine geniş bir hayran kitlesi yarattı. Müzik kariyerinde sayısız başarıya imza atan Frangoulis aralarında UNESCO’nun da bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşuyla ortak sosyal sorumluluk çalışmaları yaptı.
REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.